Як доглядати за шкірою під час менопаузи

Ви помітили зміни на своїй шкірі під час менопаузи? Зниження рівня естрогену може прискорити процес старіння. Це може призвести до сухості шкіри, втрати еластичності та чутливості. З віком ми природним чином втрачаємо колаген і еластин. Жінка, яка переживає менопаузу, може втратити до 25% колагену протягом п’яти років після закінчення циклу. Хороша новина полягає в тому, що за допомогою кількох налаштувань ви зможете насолоджуватися сяючою шкірою під час менопаузи та після неї.

Суха шкіра

Якщо у вас суха шкіра, природно потягнутися до густішого нічного крему. Але якщо ви страждаєте від нічного потовиділення, густа текстура крему викличе дискомфорт і потенційно погіршить ваші симптоми. Замість цього спробуйте нанести більш легкі зволожуючі текстури. Спробуйте насиченіші тоніки або есенції, а потім легкі сироватки та охолоджуючий зволожуючий гель-крем.

Інгредієнти та фактури

Чи знайомі ви з інгредієнтами тих засобів догляду, що використовуєте для догляду за своєю шкірою? Настав час взяти на замітку. Шукайте конкретні інгредієнти, сумісні з різними фактурами. Гіалуронова кислота чудово зволожує, антиоксиданти забезпечують захист, а алое чудово заспокоює та охолоджує. Ці інгредієнти добре працюють у вигляді гелю або сироватки. З іншого боку, кераміди та інші зміцнюючі та зміцнюючі інгредієнти краще поєднуються з лосьйонами чи іншими насиченими фактурами.

Охолодження

Якщо припливи є одним із симптомів менопаузи, від якого ви страждаєте, спробуйте помістити засоби по догляду за шкірою в холодильник. Це чудово охолоджує вашу шкіру та зменшує почервоніння та набряклість.

SPF крем

Один із найкращих способів уповільнити старіння шкіри – щодня наносити SPF крем на обличчя, шию, груди та руки. UVA-промені можуть проникати через хмари, тому важливо носити сонцезахисний крем цілий рік. Зберігайте пару сонцезахисних кремів у шафці у ванній кімнаті. Використовуйте рідкі консистенції, коли надворі тепліше, і густіші консистенції, коли прохолодніше.

Дієта та добавки

Дотримання правильної дієти може творити чудеса з вашою шкірою. Підтримуйте зволоження, випиваючи вісім склянок води на день, оскільки вода допомагає підтримувати еластичність шкіри. Їжте мінімум п’ять порцій фруктів і овочів щодня. Вони містять антиоксиданти, які можуть допомогти захистити шкіру від клітинного пошкодження, викликаного вільними радикалами, такими як забруднення. Включіть у свій раціон багато вітаміну С, який можна знайти в таких продуктах, як апельсини та солодка картопля. Вітамін С необхідний для вироблення колагену та зміцнення капілярів шкіри. Якщо вам потрібна додаткова підтримка, спробуйте приймати добавки для підвищення колагену, що містить морський колаген, біотин, вітамін С і селен для підтримки здоров’я волосся, шкіри та нігтів.