Про червону конюшину

Trifolium pratense (Червона конюшина) – типовий вид роду Конюшина. Виростає у Європі, Західній Азії та північно-західній Африці, висаджується та приживається і в інших регіонах.

Однорічна або багаторічна трав’яниста рослина, досягає від 20 до 80 см у висоту. Листя переміжне, трійчасте (три листкові пластинки), довжина кожної пластини 15-30 мм, ширина – 8-15 мм, зелене з характерним світлим півмісяцем з зовнішньої частини листка; черешок довжиною 1-4 см, з двома базальними прилистками. Квітки темно-рожеві, основа більш бліда, у щільному суцвітті, довжиною 12-15 мм.

Червона конюшина містить ізофлавони (естроген-подібні з’єднання). Червона конюшина протягом століть використовується для лікування різноманітних жіночих захворювань.

Ізофлавони

Підтримання здоров’я у клімактеричний період самою природою

Променсіл допомагає підтримувати здоров’я жінки під час менопаузи, як передбачено самою природою – джерелом рослинних естрогенів (фітоестрогенів), що називаються ізофлавони.

Збалансований раціон харчування

Естрогени відіграють важливу роль у підтримці гарного самопочуття та здоров’я жінки протягом усього її життя. Якщо вони так важливі для жіночого здоров’я, чому б тоді природа умисно відбирала їх в організму?

Наукові дослідження показують, що відповідь на дане питання – це наш раціон харчування. Природа не помилилася. Багато хто з нас не харчується так, як наші предки. Однак, дієта попередніх поколінь до цих пір популярна у країнах Азії, Центральної Америки та Середземномор’я. Особливістю традиційної азійської дієти є те, що вона включає в себе велику кількість бобових, які особливо багаті на фітоестрогени (рослинні естрогени), що називаються ізофлавони.

Східна система харчування

  1. Люди, що проживають на території Азії, Середземномор’я та Латинської Америки в средньому споживають 30-50 мг ізофлавонів кожен день, в той час як жінки з західних країн, наприклад з Австралії, всього лише декілька міліграмів.
  2. У східній системі харчування основне значення в раціоні мають багаті на ізофлавони бобові: сочевиця та соя. У вищезгаданих країнах вони є основним джерелом білка, при тому у західній дієті – що м’ясо та молочні продукти. У рослинах міститься більше 1000 ізофлавонів, чотири з яких – геністеїн, даїдзеїн, формононетин та біоханін А – мають індивідуальну специфічну біологічну активність.

У яких продуктах містяться ізовлавони?

Висока концентрація фітоестрогену переважно відмічається у бобових: у червоній конюшині, сочевиці, лущеному горосі, нуті, бобах та сої. Проте червона конюшина містить усі з чотирьох важливих ізофлавонів, при тому соя – тільки два: даїдзеїн та геністеїн, причому, у червоній конюшині їх у 10 – 20 разів більше, ніж у сої.

NOVOGEN REDCLOVER – ДАНІ  ПРО ВМІСТ ІЗОФЛАВОНІВ У ТРАДИЦІЙНІЙ АЗІЙСЬКІЙ ДІЄТІ
4 Важливих Фітоестрогени Променсіл Соєве Молоко Зелений Лущений Горох Нут Боби
Геністеїн + +     +
Біоханін А +     +  
Даїдзеїн + + +    
Формононетин +   + + +
Всього 40 мг/одна таблетка один мірний стакан ½ мірного стакану один мірний стакан 1½ мірного стакану

Як жінки можуть збільшити споживання цих чотирьох важливих ізофлавонів?

Передбачається, що при дотриманні традиційної азійської дієти кожен день обов’язково з’їдати дві та більше порції продуктів з високим вмістом фітоестрогенів. Так як не всі бобові містять всі чотири ізофлавони, необхідно регулярно вживати їх у великій кількості.

Не так легко збільшити споживання ізофлавонів до рекомендованого рівня за допомогою зміни раціону харчування людям, що звикли до західної дієти.

Альтернативний підхід – це доповнити здоровий раціон Променсілом, у склад якого входять всі з 4-х біологічно важливих ізофлавонів.